sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

350 gr Az Yagli kiyma
1 Dilim Ekmek Içi
3 Adet Patlican
Yarim demet Maydanoz
1 Adet Sogan
Tuz , Karabiber
Kizartmak Için
1 Su Bardagi Sivi Yag

Sos Için:
½ Fincan Sivi Yag
1 Adet Sogan
7-8 Dis Sarmisak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatli Kasigi Seker

YAPILIŞ TARİFİ

Ön hazirlik olarak köfteyi hazirlayalim. Kiymayi, rendelenmis sogani,
ufalanmis ekmek içini, ince kiyilmis maydanozu, tuz, karabiber ve
kimyonu bir kaba alalim. Özlesene kadar iyice yoguralim. Köfte harcindan
yuvarlak ve yassi köfteler hazirlayalim. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlicanlari, 1 çorba kasigi seker ve tuz ilave edilmis suda 20 dakika
bekletelim. Daha sonra patlican dilimlerini yikayip, kurulayalim. Kizgin sivi
yagda patlicanlari hafifçe kizartalim.

Alta patlican dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlican dilimi gelecek
sekilde dizelim.

Ayri bir tavaya yarim kahve fincani sivi yagi alalim. Küçük dogranmis
sogani ve dövülmüs sarmisaklari pembelestirelim. Rendelenmis domatesi
ekleyip, 2 dakika daha pisirelim. Tuzunu ayarlayalim. 1 su bardagi suyu ve
sekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattiktan sonra tavayi atesin
üzerinden alalim.

Firin tepsisine dizdigimiz patlicanlarin üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika
firinda pisirelim. Üzerine ince kiyilmis maydanoz ve nane serperek servis
yapalim.

sponsorlu bağlantılar