MALZEMELER

1 kg haşlanmış patates
2 bardak un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi

1/2 kg kıyma
2 adet kuru soğan
4-5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
pul biber

HAZIRLANIŞI

Patatesleri rendeleyip un ve yumurta ile birlikte yoğurup bir hamur elde edin. Diğer tarafta bir tavada kıymayı, biraz yağ ile birlikte kavurun. Üzerine doğranmış soğanları ilave edin, birazda soğanla birlikte kavurun. Ocağın altını kapatın. Baharatları ilave edin. Bu kıymalı harç köftenin iç malzemesidir. Köfteleri hazırlamak için hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizi unlayarak avucunuzun içinde yassılaştırıp harçtan bir miktar koyup kapatın. Bütün köfteler bitince orta dereceli ateşte nar olana dek kızartın.