sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

1 kg patates
3 yumurta sarısı
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri yıkayıp haşlayın. Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin.

Yumurta sarılarını ilave edip karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Zeytinleri dilimleyin.

Hazırladığınız patates püreli karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Dereotunu yıkayıp ince kıyıın. Patatesli yumurtalı karışıma ilave edip iyice karıştırın.

Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini streç folyo ile kaplayın. Zeytin dilimlerini, kasenin dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde aralıklsız olarak dizin. Püreyi zeytinleri bozmadan kaseye kaşık kaşık dökün ve bastırın.

Buzdolabında bekletin. Kaseyi düz servis tabağına ters çevirerek salatayı çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

sponsorlu bağlantılar