sponsorlu bağlantılar
Malzeme

500 gram sarı patates (küçükçe)
100 gram yeşil turşu hıyar
125 gram pancar (2 orta)
1.5 kahve fincanı sirke
125 gram tuzlu hereng balığı


Yapılışı

1) Bir derince kâseye, hafifçe yumuşayıncaya kadar, aşağı yukarı yirmi dakika suda haşlanmış ve yarım parmak dilimlere kesilmiş 6 adet orta büyüklükte sarı patates, yine yumuşayıncaya kadar haşlanmış ve yarım parmak inceliğinde dilimlere doğranmış 2 orta pancar ile her ikisi de birer santim boyunda küçük kesilmiş 125 gram tuzlu hereng balığa ve 100 gram yeşil turşu hıyar koyarak, iyice bir harmanlamak suretile hepsini birbirlerine karıştırmalıdır.

2) Sonra birbirlerine karıştırmış olduğumuz bu karışık patates salatasına, kâsede muntazam bir şekil verdikten sonra üstüne 1.5 kahve fincanı sirke ilâve etmeli ve servis yapmalıdır.

Not: Tuzlu hereng balığı bulunmadığı taktirde, yarım saat sirkede yatırılmış ve ikiye bölünerek kılçığı çıkarılmış 100 gram ançuez balığı katmak da mümkündür.

sponsorlu bağlantılar