sponsorlu bağlantılar
Malzeme:

10 adet patates
1 adet havuç Yarım su bardağı
Filizlendirilmiş mercimek
2 adet ince havuç
2 çorba kaşığı kapari
2 dal biberiye

Sosu İçin:


3 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı krema
2 dilim ezilmiş beyaz peynir
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
Tuz

Yapılışı

Patatesleri haşlayıp soğutun. Kabuklarını soyup irice doğradıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerine verev doğranmış havucu, kaparileri ve filizlendirilmiş yeşil mercimekleri ekleyin. Harmanlayıp servis tabağına aktarın. Sosu için tüm malzemeyi çukur bir kaba alıp çırpma teli ile çırpın. Daha sonra salatanın üzerine gezdirin. Biberiye yaprakları ile süsleyerek servis yapın

sponsorlu bağlantılar