Malzeme:

400 gram taze fasulye
300 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet küçük salatalık
1 adet lollorosso (marul)
8 adet bebek mısır
3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Sosu İçin:

3 çorba kaşığı mayonez
2 çay kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
3 dal dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı:


Fasulyeleri temizleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuk sudan geçirip verev olarak ikiye bölün ve geniş bir kaba alın. Sıvıyağı blr tavaya alıp toz kırmızıbiber ve tuz eklediğiniz tavuk etlerini pişirin. Tavuklar soğuduktan sonra fasulyelere ekleyin. Soyup verev doğradığınız salatalıkları da üzerine ekleyip harmanlayın. Geniş ve çukur bir salata tabağının tabanına elinizle iri parçalar halinde kopardığınız lollorossoları yerleştirin. Üzerine fasulyeli tavuklu karışımı ekleyin. Bebek mısırları yerleştirin. Bir sos kabında mayonez, hardal ve limon suyunu karıştırın. Üzerine ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.