sponsorlu bağlantılar
Malzeme

2 adet irice tavuk göğsü
4-5 adet pırasanın yeşil yaprağı
4-5 diş kıyılmış sarımsak
7-8 dilim kurutulmuş domates
3-4 adet kurutulmuş hafif acı yeşil biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
4 kaşık sıvıyağ

Yapılışı

Tavukları kuşbaşı doğrayıp, sıvıyağda yaklaşık 10 dakika tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar arada karıştırarak soteliyoruz. Sarımsak, kimyon, karabiber ve tuzu ilave ediyoruz. İncecik halkalar halinde doğranmış pırasayı tavuklara ilave edip, birlikte 5 dakika daha soteliyoruz. Kurutulmuş domates ve biberleri ekliyoruz. Tavuklara yarım çay bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 10-15 dakika daha pişiriyoruz.

sponsorlu bağlantılar