sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozseker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremsanti
200 gr Süzme yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Sekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya

Süsleme İçin:

25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık



YAPILIŞ TARİFİ

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.

Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.

Pandispanyanin birini düz zemine yerleştirip sag tarafından bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafini kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.

Sağ tarafı kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalınlığında sürün. Diger pandispanya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek sekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.
sponsorlu bağlantılar