sponsorlu bağlantılar
MALZEMELER

orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş
bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük
soğan
2 adet orta boy
domates
6 adet yeşil
biber
1 dal biberiye
4 diş
sarımsak
bir fincan
elma sirkesi
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp
elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar