sponsorlu bağlantılar
Malzeme

10 adet bıldırcın
3 kaşık yağ
2 su bardağı pirinç
250 gram domates
4 bardak su
Yeteri kadar tuz.

Yapılışı

Bıldırcın tüyleri temizlenmiş, içi çıkmış olarak hazırlanır, 'bir kap içinde bir kaşık yağda kavrulur. Kabuğu, çekirdeği çıkmış, kesilmiş domates, dört bardak su ilâve edilerek pişirilir. Bıldırcınlar salçadan çıkarılır. Üzerinin yağı alınır ve süzülür. Salçaya yeteri kadar tuz ilâve edilerek kaynatılır. Tuzlu suda ıslanmış, temizlenmiş pirinç, bıldırcınlar suya atılır. Böylelikle pilav pişirilir. Pirinç suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı dökülür. (Bıldırcının çıkardığı yağ ağır olduğundan pilava katılmaz.)

sponsorlu bağlantılar