sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
1 paket milföy hamuru

Hazırlanışı

Ispanak temizlenir, doğranır. Tencereye sıvıyağ konur, harlı ateşte ısnınca ince kıyılmış soğan ve ıspanak atılır. Ispanak solmaya başlayınca tuz ve karabiber atılır, ateşten alınır. Ilıyınca yumurta akı eklenir, karıştırılır. Çözülmüş milföy hamurunun ortasına yeteri kadar ıspanaklı iç konur. Çaprazlama olarak kapatılır. Üzerine yumurta ssrısı sürülür, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında börekler kızarana kadar pişirilir.

sponsorlu bağlantılar