sponsorlu bağlantılar
8 kişilik Gerekli Malzeme

6 yufka
2 su bardağı süt
250 gr tereyağı
3 dal dereotu
Yarım su bardağı krema
4 yumurta3 kabak
100 gr rendelenmiş parmesan peyniri
350 gr çerkez peyniri

Yapılışı

Süt, krema ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaları bir kâsede çırpın. Sıcak sütlü karışımdan 3-4 kaşık ekleyip karışımı ılıtın. Yumurtayı tereyağlı süte ekleyip karıştırın. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu kıyın. Kabak, dereotu ve peynirleri bir kapta harmanlayın. Sıcak sütlü karışıma ilave edip karıştırın.

İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine bir kepçe dolusu sütlü karışımı yayın. Kalan yufkaları aralarına sütlü karışımdan ekleyip tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Böreği başka bir tepsiye aktarıp 10 dakika daha pişirin. Yuvarlak bir kalıpla kesip servis yapın.

sponsorlu bağlantılar