sponsorlu bağlantılar
4-6 kişilik Gerekli Malzeme

4 yufka
1 domates
1 sivribiber
5 dilim pastırma
1 su bardağı süt
100 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri
100 gr rendelenmiş eski kaşarpeyniri
100 gr rendelenmiş beyazpeynir
1 çay bardağı su
1 yumurta

Yapılışı

İç malzemeyi hazırlamak için; domates soyup küp küp doğrayın. Pastırmayı ine şeritler halinde kesin. Sivribiberi doğrayır Rendelenmiş peynirler, domates, biber v pastırmayı bir kapta harmanlayın.

Fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı ke narları dışa taşacak şekilde yayın. Süt, su ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üzerine sürün. 2. ve 3. yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. Üzerine kalan yufkayı yerleştirin.

Kalan sütlü karışımı böreğin üstüne gez direrek yayın. Önceden ısıtılmış 170 dere ceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirir Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

sponsorlu bağlantılar