sponsorlu bağlantılar
Gerekli Malzeme

3 yufka
250 gr kuşbaşı
kuzu
6-7
mantar
4
soğan
2
domates
2 sivribiber
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı
yoğurt
Tuz, karabiber

Üzeri İçin

1
yumurta sarısı
2 çorba kaşığı haşhaş

Kese Böreği Nasıl Yapılır? ( Etli ve Mantarlı)


Yapılışı

Mantarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Sivribiberleri doğrayın.
Yarım çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırıp
soğanı soteleyin. Eti ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Süzülmüş mantar, domates ve sivribiberleri ekleyin. Tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurt ve kalan sıvıyağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine yoğurtlu karışımı fırça ile sürün. 4 kenarını içe doğru katlayıp kare şeklinde bir yufka elde edin. Kare yufkayı 4 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Elde ettiğiniz kare şeklindeki yufka parçalarından birin küçük ve derin cam kaseye kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Etli karışımdan ilave edip dışa sarkan yufkaları etin üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerlerine
yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca servis yapın.

sponsorlu bağlantılar