Hamur İçin Gerekli Malzeme

4,5 su bardağı un
250 gr margarin
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
Tuz

İç Malzeme

250 gr beyazpeynir
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 yumurta akı

Üzeri İçin: 1 yumurta sarısı

Margarinin 50 gr kadarını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Eritilmiş yağ, 2 yumurta sarısı, sirke ve bir tutam tuz ilave edin. Bİr çay bardağı ılık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.

Hamuru 3 cm çapında, 10 cm uzunluğunda olacak şekilde rulo yapın, 3 cm.lik parçalar halinde kesin. Her bir parçayı unlanmış zeminde merdane ile incelterek açın.

Kalan 200 gr margarini eritip yumurta fırçasıyla hamurların üzerine sürün. Yağlanmış hamurları bohça şeklinde katlayıp üzerine bir bez örterek 15 dakika süreyle dinlendirin.

Hamurları merdane ile tekrar açıp üzerlerine eritilmiş margarin sürerek işlemi tekrarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için beyazpeyniri ufalayın. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kapta, peynir, yeşillikler ve 2 yumurta akını iyice karıştırın.

Hamurları son kez açıp ortalarına iç malzemeden 2'şer kaşık paylaştırın. Hamurların iki kenarını kıvırıp 2 parmak eninde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.