Peynirli ve Cevizli Mantı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Peynirli ve Cevizli Mantı Nasıl Yapılır?

  1. Gerekli malzeme:

    1 kg un
    Aldığı kadar su
    İç malzeme;
    500 gr kıyma
    2 adet kuru soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 kase ufalanmış beyazpeynir
    1 kase çekilmiş ceviziçi,
    tuz

    Yapılışı:

    Unu aldığı kadar su ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp oklava ile 1-2 cm kalınlığında açın. Yufkayı 5 santimetrekarelik parçalara kesin.

    Kıymayı ince kıyılmış soğan ve tuz ile birlikte 1 çorba kaşığı yağda kavurun. Kare kestiğiniz hamurların içine kavrulmuş soğanlı etten bir miktar koyarak üçgen şeklinde kapatın. Kenarlarını bastırarak yapışmasını sağlayın.

    Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Hamurları 20 dakika kadar haşlayıp kevgirle sudan alın. Servis tabağına koyun. Kalan tereyağını biber salçası ile eritip kızdırın. Mantının üzerîne gezdirin. Üzerine ufalanmış peynir ve ceviziçi serperek servis yapın

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2007-10-09 #2
    Lalecim inan tariflerin bir birinden güzel.Lalecim inan tariflerin bir birinden güzel.
  3. 2007-10-09 #3
    lALE ZEYZE BÖREKLERİN COK GÜZEL OLUYOR DUR SANIRIM AMA ANNEM KİLO ALIYOM DİYE YAPMIYORlALE ZEYZE BÖREKLERİN COK GÜZEL OLUYOR DUR SANIRIM AMA ANNEM KİLO ALIYOM DİYE YAPMIYOR
  Okunma: 1240 - Yorum: 2 - Amp