Ballı Muzlu Ayva Tatlısı - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Ballı Muzlu Ayva Tatlısı

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzeme
    4 ayva
    1 elma
    4 muz
    4 yemek kaşığı bal
    100 g çekirdeksiz kuru üzüm
    8 su bardağı su
    6 su bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı şeker boyası
    Tarçın
    8 yemek kaşığı kaymak
    4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Hazırlanışı
    Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde bali gezdirip, servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1332 - Yorum: 0 - Amp