Ballı Güllaç Tarifi (Kastamonu) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Ballı Güllaç Tarifi (Kastamonu)

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzeme:

    5 güllaç yaprağı
    3 çorba kaşığı süzme bal
    3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    3 su bardağı sıcak süt
    2 yumurta
    Kızartma için sıvıyağ

    Şerbet için:

    3 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    Limon suyu

    Yapilisi:

    1. Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    2. Cevizle bali bir kapta karıştırın. 1 güllâç yaprağını dörde bölün. Sütü bir tepsiye alın. Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın. İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
    3. Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın. Ilık olarak servis yapın

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  2. 2007-10-09 #2
    Teyzemİnde GÜllaci Cok GÜzel Oluyor Sİzİnkİnİde Denİyecem.
  Okunma: 1128 - Yorum: 1 - Amp