Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kaymaklı İncir Tatlısı Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    12 adet kuru incir
    100 gram findik
    100 gram kaymak
    50 gram seker

    Yapılış Tarifi

    12 adet kuru inciri önce yikayin ve 1 su bardagi su ile bir gece önceden bir kapta bekletin.Findigi blenderda incecik çekin ve sekerle karistirin.Bu arada incirlerin saplarini çikarin ve parmaginiz yardimiyla ortalarina bastirip çukurlastirin.Içini findik ve seker karisimiyla doldurun.Açik tarafi üstte olacak sekilde bir kaba dizin.Yarim su bardagi su üzerine döküp tencerenin kapagini da kapatarak kisik ateste yarim saat kadar pisirin.Soguduktan sonra servis tabaklarina 3er tane olacak sekilde yerlestirin üzerine de bir tatli kasigi kaymak koyun.Kenarlarini tüm findik ve iç cevizle üstünü de çekilmis sam fistigi ile süsleyerek servis yapin.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2008-04-24
  Okunma: 1676 - Yorum: 0 - Amp