sponsorlu bağlantılar
Hamuru için:

1 kg un
3 adet yumurta
tuz
su

hamuru yogurun cok sert bir hamur olacak

içi için:

kiyma
5 adet sogan
maydanoz
tuz,karabiber, tozbiber

soğanları robottan geçirin maydanozları ince ince kıyın. kıyma ve baharatlar ile kabta karıştırın.

hamuru 3-4 beze ye ayirin büyükce acin mümkün oldugu kadar unsuz acin enlemseine ortadan kesin katlayin ince seritelere kesin sonra seritleri üst üste koyup kücük kareler sekline kesin karenin ortasina kiyma koyup bükün.

derin donduruya atacak saniz ilk önce cami acik bir yerde mantilari kurutun sonra posetleyip derin dondurucuya atin.

pisirme sekli ise tencereye su doldurup kaynatin icine az siviyag ve tuz gezdirin. mantilari icine atin ve haslayin. pistikten sonra suyunu süzün. kücük bir tavada siviyag salca tuz tozbiber kavurun ve mantinin icine katin ve iyice karistirin. tabaga alip üzerine yogurt ve sumak ile servis yapa bilirsiniz.


Afiyet olsun

sponsorlu bağlantılar