ÖRGÜ POĞAÇA


MALZEMELER:
( 20 Adet )

1 paket oda ısısnda margarin

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

1 tutam tozşeker

Aldığı kadar un

İçi İçin;

4 adet patates

1 soğan

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber, nane

Üzerine;

1 adet yumurta, susam

HAZIRLANIŞI:

Önce çöreklerin içini hazırlamak için patatesleri haşlayıp rendeleyin. Soğanları doğrayıp bir tavada sıvıyağ ile kavurup içine salça, baharatlar ve patetesi koyup kavurun.

Hamur malzemelerini bir kap içinde karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve bu hamuru 10 dakika dinlendirin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, çay tabağı büyüklüğünde oval olarak açın. Kenarlarına bıçak yardımıyla çizikler atın. ( Bu çizikler hamurdan kopmamalı
Hazırlanan patatesli harcı bu çöreklerin orta kısmına yerleştirip hamurda bulunan kesikleri yukarından başlayarak çaprazlamasına harcın üzerine kapatın. Tüm malzemeyi bu şekilde kullanarak yağlanmış fırın tepsisie dizin ve üzerine yumurta akı sürüp susam serpiştirin. 180 dereceli fırında pişirin

AFİYET OLSUN...