İncirli Kek Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

İncirli Kek Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    MALZEMELER

    1,5 Bardak şeker
    3 Yumurta
    8 Tane incir
    1 Bardak ceviz
    1,5 Bardak un
    1 Paket kabartma tozu

    YAPILIŞI

    Şekerle yumurta cırpılacak. İncirler akşamdan ıslatılacak.Küçük küçük dogranacak. Ceviz, un, kabartma tozu un katıp yagladıgımız yuvarlak borcama boşaltıp ,fırına verilecek.

    KREMASI

    5 Bardak süt
    2,5 Cay bardagı un
    8-9 Kaşık şeker
    Vanilya ,yarım sana yagı

    Un ,şeker,süt kısık ateşte katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilecek. Katılaşınca ocağı kapatıp ,yarım sana yağını kendi halinde eriyecek.Daha sonra mikserle 15 dakika çirpılacak.Pişirmiş oldugunuz kekin üzerine sıcak sıcak dökülecek. Hazırlamış oldugunuz kremanın tamamını dökmek zorunda değilsiniz. Kalanını başka şekildede değerlendire bilirsiniz.

    NOT:( Bu kremayı başka şekilde değerlendire bilirsiniz .Örneyin kremanın bir kısmını borcama Döküp,arasına kakaolu büsküvi dizip .Kalan krema büsküvilerin üzerine dökülüp. İsteğe göre tarçın, fındık veya benzeri şeylerle süsleyebilirsiniz.)

    AFİYET OLSUN

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-13 #2
    Kırmızı Başlıklı Kız Pastası

    Pandispanya İçin:
    *100gr tereyağı ya da eşit miktarda sıvıyağ
    *150gr toz şeker
    *3 yumurta
    *150gr un
    *1 paket kabartma tozu
    *2 yemek kaşığı kakao
    *1 su bardağı komposto vişne (suyu süzülmüş)
    Krema için:
    *1,5 lt süt
    *1 yemek kaşığı limon suyu
    *2 paket vanilya
    *3 yemek kaşığı toz şeker
    *2 paket krema
    *2 paket krema sertleştirici
    *2 bardak vişne kompostosu suyu (veya vişne suyu)
    *2/3 paket vanilyalı puding
    *8 vişne tanesi

    Hazırlanması:
    *Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü temiz bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı limon ilave edin. *Kabın üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
    *2 gün sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat -süt tamamen kesilene kadar- ısıtın. Süt kesilince ılınmasını bekleyin. Bir kevgiri geniş bir kaseye oturtun, kevgire birkaç kat kağıt havlu serin ve süt kesiğini kevgire alın. Üzerini tekrar streçleyip buzdolabında bir gece bekletin.
    *Pandispanyayı hazırlamak için vişne ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırın. Karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan yarısına kakao karıştırın ve sade hamurun üzerine dökün. En üste vişneleri serpip 175C fırında keki pişirin.
    *Bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın. Yoğurt kıvamına gelen süt kesiğini şekerlerle karıştırıp yavaş yavaş kremaya ilave edin. Kremanın bir kısmını süsleme için ayırın. (ayırdığınız kremayı dolaba kaldırın)
    *Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kek kalıbınızın halkasını tekrar geçirip kremayı kekin üzerine yayın. Bu halde 4-6 saat buzdolabında soğutun.
    *Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin. İyice soğutup kremanın üzerine yayın. Ayırdığınız krema ve vişnelerle üzerini süsleyin.

  Okunma: 1396 - Yorum: 1 - Amp