Lahana Sarması Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler

    1 adet orta boy lahana

    İçi için:

    300g kıyma
    4 büyük baş kuru soğan
    yarım demet maydanoz
    1 su bardağı pirinç
    Yarım yemek kaşığı domates salçası
    Tuz
    Karabiber
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı nane

    Ayrıca:

    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım yemek kaşığı domates salçası
    Kaynamış su


    Yapılışı

    Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.

    Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.

    Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-

    Tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-14 #2
    FIRINDA KIYMALI LAHANA

    Malzemeler:

    1 küçük boy beyaz lahana
    250 gr kıyma
    2 soğan
    2 domates
    45 gr margarin
    3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    Tuz, karabiber

    Süsleme için:

    Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı:

    Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
    FIRINDA KIYMALI LAHANA

    Malzemeler:

    1 küçük boy beyaz lahana
    250 gr kıyma
    2 soğan
    2 domates
    45 gr margarin
    3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
    Tuz, karabiber

    Süsleme için:

    Birkaç maydanoz yaprağı

    Hazırlanışı:

    Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

    Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

    Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

  Okunma: 3178 - Yorum: 1 - Amp