sponsorlu bağlantılar
Malzemeleri

3 su bardağı un
3/4
paket margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
limon kabuğu rendesi

İçi İçin

1 su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı
toz şeker
Yarım kahve fincanı süt
1 kahve kaşığı
yenibahar
1 kahve kaşığı
tarçın
3 çorba kaşığı kırlık krak veya bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

Un
elenerek ortasına sütte ezilmiş toz maya pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır, bu arada içi hazırlanır. Sütün içine çekilmiş ceviz kırık, tarçın, yeni bahar, üzüm konup karıştırılarak toz şeker eklenir, 2 misli büyüyüp kabaran hamur, yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılır, 9 - 10 santim çapında açılır. Hazırlanan içi konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.
sponsorlu bağlantılar