Güveç Kebabı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Güveç Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. GÜVEÇ KEBABI

    Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

    1 kilo yağlı koyun eti,
    2 baş soğan
    yarım kilo domates,
    yeteri kadar tuz ve karabiber.

    YAPIMI:

    Eti kuşbaşı doğramalı. Sonra bunları bir güvece istif etmeli. Tuzunu serpmeli ve iki baş iri soğanı rendeledikten sonra bu etlerin üstüne yaymalı. Soğanın üstüne de kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve dilim dilim doğranmış domatesleri koymalı, üstlerini bir parmak aşacak kadar su koyduktan sonra güveci orta ısılı bir fırına sürmeli.

    Guveci vakit vakit kontrol etmeli. Suyunu çekince, güvecin yarısını dolduracak kadar sıcak su katmalı. iki-üç saat kadar fırında tuttuktan sonra ikinci defa konan suyu tamamıyle çektiği vakit fırından çıkarmalı, üstündeki domatesle soğanları aldıktan sonra biraz biber serpip güveci olduğu gibi sofraya getirerek servis yapmalı

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 3978 - Yorum: 0 - Amp