Arabaşı Çorbası Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Arabaşı Çorbası Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    ARABAŞI


    Arabaşı Çorbası - Kış Çorbası



    Malzemeler (4 kişilik):

    1 tüm tavuk

    2 çorba kaşığı domates salçası

    1 çorba kaşığı tatlı biber salçası

    1 çorba kaşığı tuz

    2 çorba kaşığı tereyağı

    2 çorba kaşığı un

    4 litre su



    Hamuru için

    3 çorba kaşığı un

    1 tatlı kaşığı tuz

    Yarım çorba kaşığı buğday nişastası



    Yapılışı :

    Önce hamurunu yapın:

    1 litre suya unu, nişastayı, tuzu ilave edin ve pütürlü olmaması için telle iyice karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. 30 cm. çapında bir tepsiye dökün ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 4-5 saat sonra servise hazır hale gelecektir.

    Çorba:

    Tavuk büyük bir tencereye alıp 4 litre suyu ilave edip kaynatın, kaynadıktan hemen sonra üstüne çıkan köpüğü alın ve ağzını kapatıp bir saat süreyle pişirmeye bırakın.

    Piştikten sonra altını kapatıp tencerenin ağzını açmadan yarım saat süreyle dinlendirin. Daha sonra etleri sudan alın. Kemiklerinden ayırdıktan sonra 2 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde parçalar halinde didin.

    Tencereye yağı koyun, 2 çorba kaşığı unu ilave edin ve pembeleştirin, domates ve biber salçasını da katıp bir iki dakika çevirin. Haşladığınız tavuk suyunun tamamını dökün ve telle iyice karıştırın, tuzunu atıp kaynadıktan sonra içine dittiğiniz etleri ekleyin,sonra yarım saat süreyle pişirin.

    Çorba sıcak olarak ve içine bir iki kaşık soğuk hamur ile beraber servis yapılır.

    Afiyet olsun.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 814 - Yorum: 0 - Amp