Ankara Tava Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Ankara Tava Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :

    * 1.5 kg. kol tarafından koyun eti
    * 9 su bardağı su
    * 1 orta boy soğan
    * 4.5 su bardağı pirinç
    * 4 diş sarmısak
    * 10 adet tane karabiber
    * 4 çorba kaşığı tereyağı
    * 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    * Tuz, karabiber

    Hazırlanışı :

    Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın. Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün.

    Eti 8 eşit parçaya bölün. Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın. Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın.

    Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün. Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin.

    160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alıp, pilavı karıştırın. Pilavı servis tabağına koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-17 #2
    Malzemeler :

    * 500 gram mercimek,
    * 500 gram bulgur,
    * 2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
    * Yarım yemek kaşığı tuz,
    * 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
    * Yarım su bardağı zeytinyağı,
    * 2 lt. su.

    Hazırlanışı :

    Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır

  Okunma: 1895 - Yorum: 1 - Amp