Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Zeytinyağlı Taze Bakla Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler :

    * 1500 gram taze bakla
    * 1 bardak zeytinyağ
    * 3 demet taze soğan
    * 1 demet dereotu
    * 2 demet nane
    * 1 çorba kaşığı toz şeker
    * 2 adet limonun suyu
    * Tuz

    Hazırlanışı :

    Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın. Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun.

    Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-17 #2
    Malzemeler :

    * 1 kg. yerelması,
    * 1 adet havuç,
    * 1 adet soğan,
    * 1 kahve fincanı pirinç,
    * 1 çay bardağı zeytinyağ,
    * 1 adet limon suyu,
    * 1 adet kesme şekeri,
    * Tuz

    Hazırlanışı :

    Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.
    Malzemeler :

    * 1 kg. yerelması,
    * 1 adet havuç,
    * 1 adet soğan,
    * 1 kahve fincanı pirinç,
    * 1 çay bardağı zeytinyağ,
    * 1 adet limon suyu,
    * 1 adet kesme şekeri,
    * Tuz

    Hazırlanışı :

    Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.

  Okunma: 4029 - Yorum: 1 - Amp