sponsorlu bağlantılar
Malzemeler :

* 2 su bardağı kırmızı mercimek
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 1 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 3 çorba kaşığı salça
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Mercimeklerin üzerini iki parmak geçecek miktarda su koyup 35 dk kadar kaynatın. Mercimekler iyice yumuşayınca içine bulguru ekleyin. Tavada sıvı yağı ve margarini eritin. Küçük Küçük doğramış olduğunuz soğanları yağda kavurup salçayı ilave edin. Kıyılmış maydanozları ilave edin. Mercimekli bulgurlu karışımın içine salçalı soğanlı sosu boşaltıp iyice karıştırın. Tuzunu ekleyip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra elinizle köfte şekli verip servis tabağına dizin

sponsorlu bağlantılar