Malzemeler :

* 500 gram kereviz
* 300 gram havuç
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı zeytinyağ
* 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt
* Kıyılmış yeşillik
* Toz şeker
* Karabiber
* Tuz

Hazırlanışı :

Kerevizi ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun. Her ikisini de rendeleyin. Yumurta sarıs, hardal, limon suyu, tuz, karabiber ve bir tutam tuzu bir kaba koyun ve mikserle iyice çırpın.

Hazırladığınız karışıma yağı damla damla, sonra incecik akıtarak ilave edin. Koyu bir mayonez oluşana kadar karıştırın. Son olarak yoğurdu ekleyin. Mayonezi iki kaşık yardımı ile sebze ile karıştırın. Üzerine yeşillik serpin ve servis yapın.