sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

4
kişilik
1
su bardağı nohut
1 kilo pırasa
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1/4 limon
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Akşamdan nohutları ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Pırasayı ayıklayarak doğrayın. Havuçları halka halka dilimleyin.
Tencereye sıvı yağı alın. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları ve soğanı ağır ateşte yumuşayana dek kavurun. Pırasayı ilave edin. Pırasayı hafifçe yumuşayana dek 2 dakika kavurun. Hemen haşlanmış nohutları ekleyin. Domates ve biber salçasını su ile ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hafifçe, üzerine çıkacak kadar su ekleyip ağır ateşte pişirin.
sponsorlu bağlantılar