Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

    Malzemeler :

    * 1 Kuzu kafesi
    * Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
    * 2 diş sarmısak
    * 45 gram margarin
    * 1,5 su bardağı et suyu
    * İç pilav (300 gram pirinçten hazırlanmış)


    Hazırlanışı :

    Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin. Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin. Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun. Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin. Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın. Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün. Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin. Et suyunun yarısını ilave edin. Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin. Bu sırada iç pilavı hazırlayın. Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın. Üzerindeki yağı alıp, atın. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun. Sıcak olarak servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 1865 - Yorum: 0 - Amp