Talaş Kebabı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Talaş Kebabı Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :
    * 45 g (3 çorba kaşığı) Sana
    * 250 g kol veya buttan kuzu eti (ufak kuşbaşı doğranmış)
    * 250 g (3 adet orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
    * 200 g konkase domates
    * Tuz, karabiber
    * 1 demet maydanoz
    * 10 adet 60 g`lık hazır milföy hamuru (donmuş)
    * 15 g (2 çorba kaşığı) un
    * 1 yumurtanın sarısı



    Hazırlanışı :
    Sana`yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca kuzu etini ilave edip, sık sık karıştırarak, etler sularını bırakıp, tekrar çekinceye kadar sote edin. Soğanı ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin. Konkase domatesi ekleyin. Tuz ve biberi ilave edip, 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Tenceredeki malzemeyi bir tel süzgeçten geçirerek, pişme suyunu küçük bir kaba aktaı-ın ve maydanozu ilave edip, kanştırın. Harcı bir kenarda soğumaya bırakın.



    Fırınınızı 220° C`ye getirip, ısıtın. Milföy hamurlarını hafifçe unlanmış bir tezgâhın üzerine yerleştirin. Ortalarına süzülmüş ve soğumuş harcı eşit miktarlarda koyun. Hamurun uçlarını hafifçe birbiri üzerine bindirerek bir zarf gibi kapatıp, ters çevirerek tepsiye dizin. Bir fırça ile üzerlerine hafifçe sulandırılmış çırpılmış yumunta sarısını süıün. Tepsiyi önceden 220° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, talaş kebablarının üzerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika 220° C`de pişirin. Fırın sıcaklığını 170° C`ye düşürün ve kebabı 30-40 dakika daha pişirin.


    Talaş kebaplarını dekoratif bir biçimde kesip, önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirin. Süzdüğünüz harç suyunu ısıtarak yanına sos olarak ilave edip, sıcak olarak servis yapın.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 1075 - Yorum: 0 - Amp