Cennet Künkü Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Cennet Künkü Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler :

    * 250 gr un ( 2 tepeleme su bardağı)
    * 1/2 yemek kaşığı sirke
    * 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    * 1/2 çay kaşığı tuz
    * 1/2 bardak su
    * 200 gr margarin
    * 1/2 bardak un ( hamuru açmak için)
    * 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için)


    Şurubu;

    * 2,5 bardak tozşeker
    * 1,5 bardak su
    * 1/4 limon


    Süsü için:

    * 1 bardak krem şantiy
    * 1 fincan kıyılmış yeşil fıstık


    Hazırlanışı :

    1. Yukarıdaki gereçlerle yarım ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazırlayın.


    2. Hamuru 4 mm incelikte açıp uzatın. 3 cm eninde uzun şeritler halinde kesin.

    3. 2 cm çapında ve 12 cm uzunluğunda içleri kağıtla doldurulmuş ve iki başları kapalı- yağlı kağıttan silindirler hazırlayın. Kesilen hamurları, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün.

    4. Hamurları kızgın fırında pişirin; ortalarındaki kağıdı çıkartıp biraz daha fırında bekletin. Sonra da soğuk şuruba atın.

    5. Tatlıları servis tabağına çıkartın; soğuduktan sonra içlerine krem şantiy sıkın ve iki başlarına kıyılmış yeşil fıstık serpin.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-20
  Okunma: 933 - Yorum: 0 - Amp