sponsorlu bağlantılar
Mantar Dolması Nasıl Yapılır?

Malzeme

mantar,kuş başı et, soğan,sarımsak,domates,kaşar peyniri, tereyağ,kırmızı toz biber,tuz isteğe göre

Yapılışı

Öncelikle mantarların sapları çıkartılır. daha sonra kuşbaşı etler küp küp doğranır ayrıca mantarların saplarınıda küçük küçük doğrarız. tavaya bir miktar sıvı yağ koyup öncelikle sarımsakları güzelce kavururuz sonrasında, kırmızı toz biberide koyarız ve ardında doğramış olduğumuz et ve mantarları tavaya koyup güzel birşeykilde kavururuz etler iyice pişecek( etlerin pişesi için göz kararı ile sıcak su koyun bu şekilde etler daha yumuşak olacaktır). sonrasında tuzuda ilave ettikten sonra ocaktan alırız( tuzu en son koyunki etler sertleşmesin) hazırlamış olduğumuz bu karşımı mantarların içine doldurunuz en son olarak da üzerine kaşar rendeleyip bıçakla küçük miktarlada kestiğini tereyağınıda koyup fırına sürün..

AFİYET OLSUN...

sponsorlu bağlantılar