Çeltik Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
Çeltik Kebabı Nasıl Yapılır?

500 gram et
4 domates
6 sivri biber
4 patates
2 su bardağı yoğurt
sarımsak
tuz karabiber
sıvıya

Yapılışı

Etleri ince uzun doğrayın (kibrit copu seklinde ama biraz daha kalın) tavaya etleri koyun ve suyunu neredeyse çekene kadar yağsız kavurun . sonra
sıvıyağ ilave edin ve domatesi kup kup , biberleri de et gibi doğrayın ve ilave edin. 10 dakika sonra sarimsagi da ekleyin ve baharatlarını , tuzunu da koyup biraz daha kavurduktan sonra kapatın. Patatesleri de ince ince (et gibi) doğrayın ve kızartın . sarımsaklı da yoğurt hazırlayın. servise gelince tabağa patatesten ve yanına da etten koyun ikisinin ortasına sarımsaklı yoğurt dökün.

AFIYET OLSUN