sponsorlu bağlantılar
Malzeme

et,patlıcan,biber,domates,pirinç,karabiber,su

Yapılışı:

et haşlanır önce ,daha sonra ayrı bir tavada patlıcan ve biberler kızartma şeklinde doğranarak kızartılır daha sonra pirincimizi hafiften haşlayıp süzüp bekleteceğiz.genişçe bir tavanın içine sırasıyla önce et sonra üzerini kaplayacak şekilde kızartığımız patlıcanları onunda üzerine biberleri dizeriz biberlerin üzerinide bolca doğranmış domateslerle kaplarız domateslerin üzerinide tuzuyla haşladığımız pirinçle kapatır karabiberimiz ve yeteri kadar suyla tavayı kapatıp bir süre daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatırız. tavanın üzerine genişçe bir tepsi koyup ters çeviririz tavayı böylece çok güzel görnümlü pilavımız hazır olur. afiyet olsun

sponsorlu bağlantılar