sponsorlu bağlantılar
Malzeme

300 gr mantar
500 gr tavuk
5 adet patlıcan
bir adet kuru soğan
yeterince tuz baharat ve salça

Yapılışı:

tavuk haşlanır,haşlandıktan sonra misket büyüklüğünde doğranır. mantarlar aynı büyüklükte doğranıp limonlu suda 20 dakika bekletilir. kızgın yağın içinde patlıcanlar kızartılır. kızartıldıktan sonra, soğan salça baharat haşlanmış tavuk suyu süzülen mantar ileve edilir 15 dakika kavrultulur.

kavrulduktan sonra bir kaşık yardımıyla kızartılmış patlıcanların içine doldurulur.ayrı bir kapta iki su bardağı su yeterince salça sosu kaynatılıp üstüne dökülür patlıcanların üstü domates biber ve maydanosla süslenip 180 derece bir fırında 20 dakika pişirilir daha sonra sıcak sıcak servise sunulur. hele birde yanında içli bir pilav olursa hiç dayanılmaz. afiyet olsun
sponsorlu bağlantılar