sponsorlu bağlantılar
Malzeme

2 çorba kaşığı yoğurt,4 yumurta, 1 kahve fincanı süt, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, Bir tutam tuz, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
1.5 su bardağı tozşeker, 1.5 su bardağı su

Yapılışı:

* Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın.

* Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun.

* Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar