Kolay Su Böreği Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kolay Su Böreği Tarifi

  1. sponsorlu bağlantılar
    Malzemeler

    100 gr tereyağ
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir
    6 adet yumurta
    1 su bardağı lor peyniri
    1 tutam tuz
    3 su bardağı su
    6 adet yufka
    1 çay kaşığı karbonat

    Kolay Su Böreği Tarifi


    -Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık tereyağ , su, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin.
    -Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın.
    -Diğer taraftan, fırın tepsisini yağlayın.
    -Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin.
    -Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın.
    -İkinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin.
    -Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp, yufkanın üzerine yayın.
    -Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
    -İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin.
    -Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın.
    -Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın.
    -Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın.
    -Dilimleyerek servise sunun.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2006-12-27
  Okunma: 1296 - Yorum: 0 - Amp