sponsorlu bağlantılar
Malzeme

1 bağ pazı
1 lt haşlama suyu
Tuz
500 gram yağsız kıyma
½ paket Köfte Harcı
½ çay bardağı pirinç
1 adet domates
1 adet soğan
80 gram Margarin
½ çay bardağı Un
2 bardak su
1 çay kaşığı Tavuk Bulyon
Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı

Pazı tuzlu suda haşlanır. Kıyma bir kase içerisine alınıp, içerisine köfte harcı konulur ve yoğrulur. Karışımın içerisine pirinç ve küp doğranmış domates ilave edilir.

Un ve margarin tencerede kavrulduktan sonra su ilave edilip, tavuk bulyon ile tatlandırılır. Etli harç pazılar ile sarılır.

Soğan ince bir şekilde doğrandıktan sonra bir tencere içerisine alınır ve sarılan pazı dolmaları bu tencereye dizilir.

Üzerine hazırlanan sos dökülerek 15 dakika ocakta pişirilir ve servis yapılır.

sponsorlu bağlantılar