sponsorlu bağlantılar
Malzeme

1 kg. kuşbaşı kuzu eti
1 kg. baston patlıcan
3 adet soğan (Dörde bölünmüş)
3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş)
2 su bardağı Bizim Mısır Yağı
3 adet çarliston biberi
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
Tuz
1 adet havuç (Parça kesilmiş)
1 tatlı kaşığı domates püresi


Hazırlanışı

* Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm. uzunluğunda kesin.
* Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın. Bir kaba koyup tuzlayın.
* Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin.
Etlerin Hazırlanışı :
* Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın.
* Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın.
* Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın.
* Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin.
* Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin.
* Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

sponsorlu bağlantılar