Gelin Hanım Tatlısı

Malzeme

1 kg. incir
200 gram kuru üzüm (Çekirdeksiz)
1 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil (Çok ince dövülmüş)
1 çay bardağı pirinç (Haşlanmış)
1,5 su bardağı ceviz içi (Dövülmüş, kıyılmış)
1 çorba kasığı Bizim Margarin
1 bardak su
1 adet havuç (Soyulup, rendelenmiş)
½ çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

* İncirleri yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su koyun. 5 dakika pişirip, süzün.
* Pirinç, havuç, karanfil, ceviz içi ve bir çorba kaşığı şekeri bir kap içinde elle karıştırarak, fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
* İncirleri kenarından yarıp açın ve içine yuvarlanmış malzemeden koyup, kapatın.
* Yağladığınız fırın kabına dizin ve su ile sekeri ilave edin.
* 1 dakika kaynatıp, incirlerin üzerine dökün.
* 10 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Not : İstenildiğinde Hindistan cevizi, çekilmiş yeşil fıstık ya da kremşanti ile süslenebilir.