Aydın Acılı Güveç Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Aydın Acılı Güveç Nasıl Yapılır?

  1. sponsorlu bağlantılar
    ACILI GÜVEÇ (AYDIN)

    MALZEME


    Kuşbaşı koyun eti 1 kg.
    Soğan 3 baş
    Domates 5 adet
    Maydanoz 1 demet
    Acı sivri biber 5-6 adet
    Tuz yeteri kadar
    Biber yeteri kadar
    Su

    YAPILIŞI

    İki adet soğanı kuşbaşı doğrayın. Dört adet domatesi dörde bölün. Güvece bir sıra et, bir sıra domates ve soğan koyup kat kat istif edin. Üstüne ince doğranmış maydanoz örtün. Son kalan soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayıp, üzerine döşeyin. Domatesi de halka halka doğrayıp soğanların üstünü örtecek kadar su koyun. Fırına sürün. Suyunu çekince sıcak suyla takviye edin. Bu şekilde iki saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne kararmış domates ve soğanları alıp sıcak ikram edin.

    sponsorlu bağlantılar

     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2006-12-22 #2
    MALZEMELER:

    1 kg.kuşbaşı dana eti
    1 ad.soğan
    2 su bard.pirinç
    7 çorba kaşığı katı yağ
    5 su bard.su
    2 çorba kaş.ayçiçek yağı
    karabiber
    tuz

    YAPILIŞI:

    Soğanları ince ince kıyın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzüdürün. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde kavurup pembeleştirin. Etleri katın, verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün. Tuzu, biberi ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alın. Fırınınızı 180 C 'ye getirip ısıtın. Pirinçleri 30 cm. çapındaki bir tepsiye yayın. Üzerine eti suyuyla beraber boşaltıp, piriçlerin tümüyle ıslanmalarını sağlayın. Fırına sürün, yaklaşık 40 dakika, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip fırından alın. Yağı bir tavada kızdırın. Pişen etlerle pilavın üzerine gezdirin. Karabiberi de serperek sıcak servis yapın.

  Okunma: 1553 - Yorum: 1 - Amp