sponsorlu bağlantılar
Körili Mezgit

Malzemesi

10 adet ufak mezgit balığı
6 adet iri boy mantar
1 adet küçük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı köri
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Tuz
Karabiber

Garnitür İçin

1 bardak kıyılmış lahana
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı sıvıyağı
Maydanoz
Tuz

Tarif

Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın. Kılçıksız, beyaz balık parçaları elde edin.
Mantarları yıkayıp, ince ince doğrayın. Soğan ile yağda soteleyin. Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin. 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin. Köri ile karıştırın. Balıkların üzerin gezdirin. Tuzunu kontrol edip, pişirin.

Havucu rendeleyin. Lahanaları ince ince kıyın. Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak, sote edin. Balıkla birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun !


sponsorlu bağlantılar