sponsorlu bağlantılar
Malzemeler:

4 kişilik
2 kg patlıcan, 2 adet soğan, 1/2 kıyma, 6 adet yumurta, 4 adet domates, 6-7 adet yeşil biber, yarım fincan sıvıyağ (içine)tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartma için:
2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Patlıcanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak 20 dk tuzlu suda bekletin. Tuzlu suyu süzdükten sonra tekrar bir sudan geçirin. Kağıt peçeteyle kurulayıp kızgın sıvıyağda kızartıp çatalla ezin. Üzerine kıymayı, karabiberi, tuzu, rendelenmiş soğanı, ince doğranmış domatesi, yeşil biberleri, sıvıyağı ve yarım fincan sıvıyağı ve 5 adet yumurtayı ilave edip karıştırın. 30 cm çapında yağlanmış fırın tepsisine karışımı yayıp çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Halka şeklinde doğranmış domatesleri dizin. 180 dercelik fırında 50 dk pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine 1 su bardağı kaşar rendesi yayın. Kızarınca fırından alıp kızarmış patatesle servis yapın. Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar