sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

300-400 gr taze ayıklanmış iç bakla (ayıklanmış haliyle)
1 kavanoz enginar konservesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 silme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet kıyılmış dereotu
2 çay bardağı sıcak su

1) Taze iç baklalar tuzlu suda yaklaşık 10-15 dakika haşlanır.

2) Konserve enginarların suyu süzülür ve küçük bir tencerede az suyla kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. (Eğer taze enginar kullanacaksanız bu aşamada haşlama suyuna isterseniz bir iki damla limon suyu da sıkabilirsiniz)

3) Ayrı bir tencerede zeytinyağı, yarım limonun suyu, un, toz şeker, tuz ve 2 çay bardağı sıcak su karıştırılarak bir sos yapılır.

4) Konserve enginarlar tencereye bu sosun içine yerleştirilir. Haşlanmış iç baklalar da ilave edilerek kısık ateşte yaklaşık 1o dakika kadar sos helmeleninceye kadar pişirilir.

5) Servis tabağına enginarlar yerleştirilir. Tencerede kalan iç baklalar kıyılmış dereotu ile harmanlanıp, enginarların içine doldurulur. Servis yapmadan önce bir tutam taze dereotu ile süslenir.

sponsorlu bağlantılar