sponsorlu bağlantılar
Malzemeler

2 yumurta
½ su bardağı tereyeğı + zeytinyağı karışımı
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
¼ su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3-4 kaşık damla çikolata
3 kaşık yulaf ezmesi
~ 3 su bardağı un

(Bu malzemelerden ceviz büyüklüğünde yaklaşık 35 adet kurabiye çıkıyor. Kurabiyeler pişerken biraz kabarıp, büyüyorlar.)

1) Unu bir kaba eleyip, kabartma tozu ve tarçını da ekleyip iyice harmanlayalım.

2) Başka bir kap içinde yumurta, tozşeker ve yağı tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Un karışımını, ceviz, kuru üzüm, damla çikolata ve yulaf ezmesini ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim (Tavsiyem 3 bardak unun tamamını başlangıçta hemen kullanmayın. Mesela 2 bardakla başlayın, hamurun durumuna göre ilave edersiniz. Malum bardak ölçüleride evden eve de değişiyor).

3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Kurabiyelerin üzerine hiç bir şey sürmüyoruz.

4) Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

sponsorlu bağlantılar