sponsorlu bağlantılar
Breton Çorbası Nasıl Yapılır?

MALZEME:
Soğan (orta boy) 2 adet
Et suyu 3/2 su bardağı
Kuru fasulye 250 gr
Un 2 kahve fincanı
Yağ 3 çorba kaşığı
Tuz 1 çorba kaşığı
Breton Çorbası Nasıl Yapılır?
YAPILIŞI:

Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.

sponsorlu bağlantılar