sponsorlu bağlantılar
MALZEME:

Et suyu veya su 10 su bardağı Yağ (tereyağı veya ayçiçek) 1 çorba kaşığı
Un 1 su bardağı Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 2 adet Sarmısak 2 diş
Salça 1 çorba kaşığı Tuz 2 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Un elenir ve tepsiye konur. Yumurtalar ayrı ayrı kırılıp bir başka kaba kırılır ve sulandırılarak çırpılır. Çırpılan bu yumurtalar unun üzerine hafif hafif karıştırılarak dökülür. Mercimek tanesi büyüklüğünde şekil alıncaya kadar elle ovalanır. Kaynamakta olan et suyu ya da sade suyla karıştırılır. 10 dakika süreyle pişirilir. Piştikten sonra üzerine yağ ve salçadan yapılan sos gezdirilir. Biraz ılıdıktan sonra sarmısaklı yoğurt dökülerek servise hazır hale getirilir.
sponsorlu bağlantılar